Nu är det flera styrelsemöten med föreningar inbokade och några har jag varit på. I veckan när jag var i Brukarhuset fick jag höra att det pratas om Bubblis. Det var positiva saker om att något är på gång, härligt!
Under det sista mötet jag var på kom frågan upp om att det alltså skulle finnas både Brukarhuset och Föreningarnas Hus och Bubblis sen. Och ja, för er som inte vet något om dessa ställen är det ju inte lätt att förstå varför frågan kom upp. Men, Bubblis är något mer än de andra två.

En plats där allmänheten också får träffa föreningarna och dess ledamöter och medlemmar och där det finns aktiviteter för alla åldrar och där det (som såklart på andra ställen) kommer att ordnas aktiviteter som föreläsningar, informationsträffar mm i samarbete med föreningarna, Bilda och Bubblis. Samt där det finns lättare förtäring för alla på samma plats.
Samt, där man kan få en första information om olika föreningar och tips på kontaktpersoner om man nu inte skulle ha fått det när man t ex får en diagnos av något slag via sjukvården.
Och som är tanken, att man ska kunna inhämta information hos oss via människor och inte bara via internet när man vill veta mer om hur man ska förhålla sig till olika saker vad gäller vänner och bekanta t ex.

Apropå lokaler så är det i full gång att räknas på en hyreskostnad för den ena. Och vad gäller den andra, som är gamla matsalen på CV-området, så ska jag dit och träffa Jernhusen den 15:e november. Hoppas hoppas att det blir ett positivt möte och att lokalen kan passa för detta. Och att kostnaderna kan bli överkomliga såklart.

Trevlig helg på er alla!