Dagbok

Lokal?

Ja det här med lokal går ju sisådär.
2015 var jag som sagt i kontakt med Brukarhuset angående deras lokaler. Men det gick ju inte att få till att göra det jag ville i deras hus. Men att ha allt samlat skulle ju vara en bra grej.

Hur som helst så tog jag kontakt med Jernhusen som har lokalerna på CV-området i Örebro, vid sjukhuset.
Då var det inte så mycket alls bestämt med området, men nu är det mer på gång. De gamla lokalerna som finns där kanske kanske ska kunna bli en lösning åt oss.
Men, det är bara att tålmodigt vänta.
Och den andra lokalen som är på g nu, nej, inga besked ännu. Det är ju inte gjort i en handvändning att få fram alla uppgifter såklart, det förstår jag.
Men, jag är otålig nu.

Men det känns ändå som att det är mer på gång nu. I och med att jag har gjort hemsidan så går det lättare att informera om det hela.
Jag har delat upp informationssidorna i tre grupper.
Tycker Du att det ska ändras på något, läggas till (finns ju massor) så skriv gärna till mig!

Imorgon startar vi en ny vecka med nya möjligheter!
Ha en bra vecka alla!

    

Förhoppningar

I tisdags tittade jag på en ny lokal. Vi ska höras mer på måndag då jag kommit med önskemål om åtgärder för att den ska passa Bubblis.

När jag kommer in i en lokal sådär så känns det ju ganska snart om det skulle kunna bli bra eller inte. Så på kvällen gick tankarna varma och planeringen satte igång, på papper.

Så nu håller jag tummarna igen.

Annars har veckan inneburit en del inplanerade styrelsemöten med olika föreningar och flera föreningar ska ta upp Bubblis på sina kommande möten och sen återkomma.

I veckan var jag också på några andra peppande möten där jag fick uppmuntran om Bubblis. Tack!

Sen har jag fyllt på med länkar på informationssidan. Den listan kan bli väldigt lång. Men jag tänker att det kan vara bra att ha en hel del samlat där. länk

      

Fredagsträff

Igår träffade jag en entreprenör i Örebro angående lokaler som Bubblis kanske skulle kunna husera i.
Vi berättade om våra visioner och delade lite tankar om saker och ting. Lokalerna som fanns tillgängliga nu passade inte för Bubblis. Men, det kanske kan bli annat i området snart. Det är bra med kontakter hur som helst.

På tisdag är det dags för ytterligare ett uppslag i lokalsökningen. Fortsättning följer.

Ett förtydligande:
Tanken är att företagsdelen i det hela kommer att ha anställda.
I veckan pratade jag med Arbetsförmedlingen angående anställningar med stöd för personer med begränsad arbetsförmåga.

En annan viktig sak att förtydliga, de föreningar/organisationer som deltar i projektet, ingår i en styrgrupp, som kommer att vara med och ge synpunkter om hur det hela ska fungera och inredas.

Trevlig helg på er alla!

Anhörigdagen

Så har då Anhörigdagen passerat och det blev några nya kontakter och en del information utdelad till allmänheten.
Det kändes ju lite märkligt att stå och berätta om något som inte finns ännu.
Men, som flera sa, du måste ju börja någonstans!
Studieförbundet Bilda, med Ida Eriksson, stod bredvid.

Under eftermiddagen hölls också en föreläsning om Medberoende av Sanna Lundell.

Här kommer en intervju med henne och Ann Söderlund med anledning av deras uppmärksammade serie Djävulsdansen.
Där talar de om hur det är att vara medberoende både till psykiskt sjuka och beroendesjuka.
Här en länk till själva programmet som tyvärr inte finns att se på svt play just nu.

Här är också ett ”Vinter-program” Sanna gjort och här är länken till det.
Det handlar om lycka och jakten på lycka.

Och en artikel om medberoende skriven av Anna Leijon, lärare, sjuksköterska och handledare.

Veckans arbete

22/9

Denna veckas arbete har mest bestått i att arbeta med hemsidan.
Jag har också gjort en facebook-sida och ska ta reda på hur jag lägger den länken här på sidan med.
Annars väntar jag på att en fastighetsägare ska höra av sig om ett annat område, som jag hade på tapeten även det hösten 2015. Det var väl någon mening med att det inte skulle gå då. Vi får se vad som händer nu. Kommunen är också inblandad i det området.
De två andra alternativen har strandat helt nu.
Annars tänker jag att jag kan förbereda med annat arbete. Men det är lite lurigt i tankarna ändå då jag ju inte vet något om någon lokal, eller om fonden.
Men ett egenkontrollprogram går bra att skapa ändå t ex.
Hur som helst, nu ser jag fram emot tisdag 26/9 och att få träffa de som besöker Anhörigdagen på Conventum Kongress. Då blir det också föreläsningar då mässlokalen ska vara tyst och utställarna också kan lyssna på föreläsning t ex.
Ha en bra helg ALLA därute!

Brukarhuset

13/9-17

Brukarhuset info

Igår var jag in i Brukarhuset i Örebro och delade ut ny information om projektet Bubblis till föreningarna som finns där. Där finns också HSO, ett samarbetsorgan för länstäckande funktionshinderorganisationer.

Under hösten 2015 hade jag mycket kontakt med Brukarhusets styrelse om huruvida deras lokaler skulle kunna inrymma ett café också. Men då det inte fanns plats för det så sökte jag vidare och tog reda på saker och ting kring Brukarhuset. Bland annat om att lokalen behövde ett nytt konferensrum samt kontraktstid.
Då pågick en förhandling om att bygga konferensrummet, men till dags dato så finns det inte på plats ännu, men är beslutat att byggas.

Hur som helst så var jag med på ett möte då och presenterade min idé. Som ju som sagt har tagit fram till nu att komma vidare med. Så, ny information igår och så ser jag fram emot Anhörigdagen den 26/9, och hoppas att några föreningspersoner dyker upp då till att börja med.
Annars är det kontakter med föreningar och fastighetsägare som gäller i dagsläget. Samt uppdateringar här och leverantörsförfrågningar angående framtiden.

Helén

30/8-17

Och vem är nu denna Helén? Jo, hon drev Heléns Glutenfria under 20 år och märkte under de åren att människor, vad det än handlar om för diagnos eller problematik i livet, behöver prata med andra i liknande situationer.
Dessa tankar om ett café, med både aktiviteter för barn och vuxna, har grott under många år. Tanken när Heléns startades var egentligen ett café, men då det inte fanns några ”säkra” glutenfria produkter att köpa in så blev det ett bageri istället.
Och till slut också ett litet café på plats i Heléns Glutenfrias lokaler under de sista åren.
Helén har en egen sida, men som det inte skrivs så mycket på just nu, men som kanske kan bli mer aktiv så småningom.  helenssida  besök den gärna!

Nationell Samverkan för psykisk hälsa

Idag, 28/8-17, var Helén med på ett möte med NSPH, Nationell Samverkan för psykisk hälsa, där ca 12 olika föreningar är samlade. Läs gärna mer om dem via länken.
Redan under hösten 2015 togs denna kontakt. Under ett möte då fanns intresse att tänka vidare om en gemensam träffpunkt.
Sen har tankarna mognat och lett fram till ansökan till fonden som nu är insänd.
Vid dagens möte fortsatte diskussionen och det kom upp en del frågor från de olika deltagande föreningarna. Så får vi se om NSPH blir med eller om det blir enskilda föreningar eller både och.

Eftersom Astma- och Allergiföreningen är med i detta projekt kommer lokalerna också att bli rök- och doftfria, samt allergianpassade. Dvs att man inte kan gå in med kläder som t ex varit i ett stall, i kläder där det finns katt- och hundhår osv. Hur detta ska lösas praktiskt får vi diskutera och information om detta kommer givetvis att finnas både på plats och i informationsmaterial och här på hemsidan, när allt blir verklighet.
Dessutom ska lokalerna vara handikappanpassade, det är det förvisso krav på i nya lokaler så det är bara positivt.
Så är det då det här med lokaler ja, var vi ska finnas.
Just nu pågår förhandlingar angående två olika lokaler. Det är både fastighetsbolag och kommunen vi väntar besked från för att kunna fatta några beslut.
Och så var det det där med kostnaderna, men bank och Almi är positiva till projektet. Den diskussionen har förts under både 2016 och 2017.
Fortsättning följer.

Här ett exempel på att vi alla är olika. En lärare som visar på att alla behöver t ex olika mycket hjälp med olika saker i livet. Kika via länken!

skapa det nya   var nyfiken